Oferta Caruno rent a car Cluj
»
Blog » Ce trebuie sa stiu cand pornesc la drum iarna?

Ce trebuie sa stiu cand pornesc la drum iarna?

Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi si ninsorile sunt tot mai dese in toata tara. Atunci cand porniti la drum in aceasta perioada a anului, este foarte important sa tineti cont de sfaturile de mai jos pentru a evita accidentele care pot avea loc din cauza conditiilor meteo.

Majoritatea accidentelor care au loc iarna sunt cauzate de anumite greseli realizate atunci cand drumul este umed, cu zapada sau cu gheata. Iarna, distanta dintre vehicule si modalitatea de franare sunt total diferite fata de restul anului.

Atunci cand porniti la drum iarna, va sfatuim sa aveti foarte mare grija si sa pastrati o distanta mai mare intre masina in care va aflati si celelalte. De asemenea, atunci cand iei virajele, este recomandat sa incetiniti in linie dreapta inainte de viraj pentru a evita pierderea controlului pe soselele alunecoase. Este foarte important sa circulati cu o viteza scazuta dar constanta, astfel incat sa puteti controla masina in permanenta.

Un alt aspect extrem de important este modul in care franati. Este recomandat sa nu accelerati pana cand nu iesiti din viraj, iar pentru a prelua controlul asupra masinii atunci cand rotile din fata derapeaza, ridicati piciorul de pe acceleratie pentru a incetini treptat. In cazul in care conduceti o masina cu tractiune pe fata si pierdeti controlul rotilor din spate, va sfatuim sa accelerati usor pentru a recapata controlul. Atunci cand va aflati la volanul unei masini cu tractiune pe spate, ridicati usor piciorul de pe acceleratie pana cand simtiti ca rotile din spate isi recapata controlul si accelerati apoi usor pentru a mentine viteza.  Franarea este recomandat sa fie evitata deoarece determina dezechilibrul axei spate si se recomanda utilizarea franei de motor cat mai mult posibil.

Daca va intalniti cu situatii in care autoturismul intra in derapaj, este important sa stiti ca poate fi controlata prin contra-vitaj. De exemplu, atunci cand masina patineaza spre stanga, trageti de volan controlat in dreapta si incercati sa indreptati masina.

Sistemul ABS cu care sunt dotate masinile nostre disponibile pentru Rent a Car Cluj Napoca va ajuta sa mentineti controlul directiei si impiedica vehiculul sa derapeze in timpul franarii. Atunci cand sistemul ABS intervine, va sfatuim sa nu micsorati presiunea de pe pedala de frana, ci sa apasati ferm si continuu pe aceasta.

Pentru calatorii si excursii in aceasta perioada a anului va punem la dispozitie o gama variata de autoturisme disponibile pentru inchiriere la preturi reduse cu 20-30%!
« inapoi

Copyright © Caruno 2016 |  Webdesign by Softimpera
Caruno - Sfaturi pentru condus pe timp de iarna