Oferta Caruno rent a car Cluj
»
Blog » Ce fac daca sunt implicat intr-un accident cu o masina inchiriata?

Ce fac daca sunt implicat intr-un accident cu o masina inchiriata?

Chiar daca sunteti un sofer experimentat, riscul de accidente este unul destul de mare si exista posibilitatea ca altcineva sa produca un eveniment rutier neplacut in care sa fiti implicat. Din acest motiv, este bine sa stiti cum trebuie sa procedati intr-o astfel de situatie, mai ales cand masina pe care o conduceti este inchiriata. Daca sunteti bine informat inainte de a inchiria o masina, sansele de a fi cat mai pregatit in orice situatie si de a scapa de problema unui accident rutier sunt destul de mari.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati in cazul unui accident auto atunci cand masina dumneavoastra este de la o firma de rent a car:
-anuntati Politia in legatura cu orice accident care implica raniri de persoane sau avarii ale masinii;
-contactati imediat agentia de la care ati inchiriat masina (gasiti datele de contact pe contractul pe care l-ati semnat) si angajatii agentiei va vor sfatui ce sa faceti;
-obtineti toate informatiile privind persoanele terte implicate in eveniment (copie dupa cartea de identitate si permisul de conducere).
 
Documente ce trebuie obtinute in caz de accident, furt sau dauna:

- proces verbal: cu semnatura ofiterului de Politie care elibereaza documentul si stampila sectiei de Politie, specificatia ca soferul se afla/nu se afla sub influenta alcoolului.
 
-autorizatia de reparatie: cu semnatura ofiterului de Politie, care elibereaza documentul, stampila sectiei de politie si ANEXA 2 (pentru compania de asigurari), in caz de dauna in parcare.
 
-asigurarea RCA: copie asigurare RCA pentru celalalt autovehicul implicat in accident
 
-certificatul de inmatriculare (talon): copie certificat de inmatriculare (talon) pentru celalalt autovehicul implicat in accident.
 
In caz de accident rutier, sunteti obligat sa va prezentati la sectia de Politie pentru efectuarea demersurilor necesare si sa anuntati compania in termen de maxim doua ore de la producerea accidentului.  Clientul pierde depozitul = franciza casco depus daca acesta este vinovat de accidentul produs conform procesului verbal eliberat de politie.
 
 
« inapoi

Copyright © Caruno 2016 |  Webdesign by Softimpera
Ce fac daca sunt implicat intr-un accident cu o masina inchiriata?