Oferta Caruno rent a car Cluj
»
Blog » Totul despre anvelopele de iarna

Totul despre anvelopele de iarna

Ce sunt anvelopele de iarna?
Anvelopele de iarna sunt cauciucuri create pentru a fi folosite in sezonul rece oferind o aderenta mai buna atunci cand pe carosabil exista polei sau zapada. Acest tip de cauciucuri ofera o distanta de franare mai scurta pentru suprafetele vulnerabile, fiind astfel necesare pentru siguranta ta pe timp de iarna.
Cea mai importanta caracteristica a anvelopelor de iarna este rezistenta la temperaturile scazute. Spre deosebire de cauciucurile de vara care sub temperatura de -7 grade se intaresc, cauciucurile de iarna nu-si modifica forma la contactul cu o suprafata rece, oferind o aderenta mai solida.

Cum recunoastem cauciucurile de iarna?
Anvelopele de iarna sunt foarte usor de recunoscut deoarece exista marcaje specifice. Marcajul european pentru cauciucurile de iarna este „M+S”.

Cand montam Anvelopele de iarna?
Este recomandat ca acestea sa fie montate atunci cand temperatura de afara ajunge la pragul de -7 grade Celsius. Acesta este momentul in care cauciucurile de vara devin nepotrivite si iti pot pune viata in pericol.
De asemenea, este recomandat ca anvelopele sa fie montate pe toate cele 4 roti, asftel incat sa te poti feri de orice pericol. Presiunea lor trebuie sa ramana constanta, de aceea este indicat sa verifici presiunea o data pe luna.

Cum depozitam anvelopele de iarna?
Pentru o depozitare corecta a cauciucurilor de iarna trebuie sa ai in vedere ca locul depozitarii trebuie sa fie uscat si rece, fara lumina. Un alt sfat util ar fi sa notezi pozitia lor pentru ca anul urmator sa le schimbi, asa incat sa echilibrezi gradul de uzura.
Caruno Consult are grija de siguranta ta si iti pune la dispozitie masini de inchiriat dotate cu anvelope de iarna, asa incat calatoria ta sa fie linistita si fara incidente neplacute.
« inapoi

Copyright © Caruno 2016 |  Webdesign by Softimpera
Anvelopele de iarna