Oferta Caruno rent a car Cluj
»
Blog » Cum inving oboseala la volan?

Cum inving oboseala la volan?

Drumurile lungi devin obositoare si destul de monotone dupa parcurgerea unui numar mare de kilometri, asadar trebuie sa incercati intotdeuna sa va mentineti atentia si concentrarea. De asemenea, sofatul in timpul noptii s-a dovedit a fi mai dificil din punct de vedere al oboselii care poate aparea.

Conform studiilor, foarte multe accidente sunt provocate din cauza oboselii, iar majoritatea dintre acestea au loc pe autostrazi sau dupa ce s-au parcurs multi kilometri. Starea de oboseala poate fi accentuata, de asemenea si de starea drumurilor, stres sau problemele tehnice care pot aparea la masina.

Totodata, pe timp de noapte, nivelul oboselii creste semnificativ din cauza luminilor deranjante ale masinilor care circula din sens opus, sau chiar din cauza stalpilor de pe marginea drumurilor deoarece se succed ritmic.

Pentru a combate oboseala la volan, va sfatuim sa tineti cont de urmatoarele sfaturi utile:

1.      Odihniti-va foarte bine inainte de a pleca la drum
Daca va odihniti inainte de a pleca la drum, corpul isi reface nivelul de energie si este odihnit suficient incat sa va ajute sa stati treji tot drumul. De asemenea, puteti trage pe dreapta pentru cateva minute pentru a va odihni. Nu incercati sa va luptati cu oboseala deoarece este foarte important sa ajungeti sanatosi la destinatie.

2.      Cresteti putin volumul muzicii din autoturism
Deoarece muzica influenteaza starea de spirit, va recomandam sa cresteti putin volumul muzicii din masina pentru a va energiza. Muzica fiind plina de viata, ajuta foarte mult atunci cand sunteti somnorosi sau tristi.

3.      Luati cu voi la drum gustari sanatoase
Chiar daca ati mancat inainte de a pleca la drum, va sfatuim sa luati cu voi la drum anumite gustari sanatoase precum migdale, fructe uscate, ciocolata neagra sau altele. Acestea sunt considerate a fi pline de antioxidanti si va ajuta sa aveti mai multa energie si vitalitate.

4.      Deschideti geamul pentru a intra aer curat
Atunci cand in autoturism este cald si afara este mai rece, acest lucru functioneaza foarte bine deoarece aerul rece ofera corpului un soc temporar si il face sa fie mai vigilent.

5.      Hidratati-va corespunzator
Deshidratarea poate cauza oboseala, asadar este indicat sa beti cat mai multa apa pentru a va hidrata intr-un mod corespunzator pentru organism.

Compania noastra va sta la dispozitie cu servicii profesionale de rent a car Cluj si o gama variata de autoturisme in cele mai bune conditii pentru inchiriere!
« inapoi

Copyright © Caruno 2016 |  Webdesign by Softimpera
Caruno - Sfaturi pentru evitarea oboselii la volan