Oferta Caruno rent a car Cluj
»
Blog » Cum conduc corect o masina diesel?

Cum conduc corect o masina diesel?

Un autoturism cu un motor diesel prezinta diferente semnificative fata de autoturismele cu motoare alimentate cu benzina, mai ales din punct de vedere al exploatarii. Constructia si principiile de functionare ale celor 2 tipuri de autoturisme sunt diferite, asadar este important sa cunoasteti o serie de reguli esentiale pentru o functionare indelungata, fara probleme.

Este cunoscut faptul ca masinile diesel au un consum mai mic, insa daca ele nu sunt conduse corespunzator, pot aparea diverse probleme. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stiti atunci cand conduceti o masina diesel:

1.      Pornirea masinii
In cazul unei masini diesel este bine sa asteptati cateva momente inainte de a porni motorul, mai ales atunci cand este frig. Este recomandat sa porniti efectiv motorul masinii doar dupa ce martorii din bord se sting. In cazul in care va grabiti sa porniti masina, trebuie sa stiti ca motorul se uzeaza mai repede in acest fel, din cauza faptului ca se forteaza.

2.      Nu asteptati sa se incalzeasca pe loc
Atunci cand vorbim despre o masina diesel, motorul nu se incalzeste pe loc, ci numai in sarcina. Pentru ca acesta sa lucreze la randament maxim si sa aiba un consum bun, este foarte important sa fie incalzit. De asemenea, spre deosebire de motoarele pe benzina, temperatura de functionare la motoarele diesel este mai mare, asadar nu va asteptati ca acestea sa se incalzeasca pe loc.

3.      Nu lasati rezervorul sa se goleasca
Motorina are un punct de inghet relativ mic, motiv pentru care atunci cand temperatura ajunge la -20 grade, multe masini pot avea probleme cu pornirea. Este foarte important sa nu lasati rezervorul cu putina motorina deoarece se formeaza condens si exista riscul ca apa din pompa sa inghete facand dop. Va sfatuim sa aveti rezervorul macar minimum un sfert plin, pentru a evita situatiile neplacute care pot aparea.

4.      Evitati subturatia
Subturatia nu este buna pentru nici un fel de motor, deoarece in acest fel acesta este chinuit si incepe sa vibreze si sa tremure. In cazul unui autoturism cu motor diesel, sofatul cu motorul subturat poate afecta foarte grav buna functionare a acestuia deoarece piesele motorului sunt grele, iar volanta de exemplu, va uza discul de ambreiaj si rulmentul daca este chinuita. Totodata, daca se circula cu motorul diesel subturat in repetate randuri, suportii acestuia se pot rupe foarte usor, fiind oricum suprasolicitati din cauza vibratiilor specifice motoarelor diesel.

5.      Nu opriti motorul daca stationati putin
Motorul diesel are cel mai mare consum si cea mai mare uzura la pornire. Cu motorina consumata de un motor diesel la pornire (aproximativ 20ml) se poate lasa motorul sa functioneze la relantiv in jur de 2-5 minute. De asemenea, la pornire uzura pieselor este mare deoarece piesele unui astfel de motor sunt grele si ungerea nu e corespunzatoare cand motorul e la primele turatii. Va recomandam ca atunci cand stationati pentru 3-5 minute sa lasati motorul sa mearga, in loc sa-l opriti si sa-l reporniti repede.

In gama noastra variata de autoturisme se afla numeroase masini cu motor diesel care pot fi inchiriate la cele mai avantajoase preturi si conditii. In plus, va oferim servicii de inchirieri masini Cluj Aeroport pentru a va fi la indemana pentru toate deplasarile ulterioare.
« inapoi

Copyright © Caruno 2016 |  Webdesign by Softimpera
Caruno - Cum sa conduci corect o masina diesel