Oferta Caruno rent a car Cluj
»
Blog » Ce aleg pentru calatorii - masina personala sau o masina inchiriata ?

Ce aleg pentru calatorii - masina personala sau o masina inchiriata ?

In zilele noastre, masina a devenit o necesitate pentru majoritatea dintre noi, datorita evolutiei societatii si nevoii de a ajunge rapid si in siguranta la diverse destinatii. Acest lucru este valabil si atunci cand ne referim la calatoriile pe care le facem, indiferent daca acestea sunt facute in tara sau in strainatate.

Piata auto din tara noastra s-a dezvoltat considerabil, lucru care ne permite sa achizitionam o masina personala sau sa inchiriem una, in functie de nevoile noastre. Mai jos va prezentam care sunt avantajele si dezavantajele masinii personale si a unei masini inchiriate atunci cand vine vorba de calatorii:

Calatorii cu masina personala
Foarte multe persoane aleg sa plece in calatorii cu masina personala, pentru a beneficia de flexibilitate pe durata acestei calatorii. Printre avantajele unui concediu cu masina personala se numara faptul ca soferul acesteia o cunoaste foarte bine si este obisnuit cu modul in care se conduce. Datorita acestor lucruri, soferul va fi relaxat in timpul calatoriei si nu isi va face griji legate de fiabilitatea autoturismului. De asemenea, in masina personala sunt deja organizate lucrurile necesare pentru condus si nu mai trebuie reorganizate atunci cand pornesti la drum.
Calatoriile cu masina personala au si anumite dezavantaje, precum cheltuielile pentru verificarea acesteia intr-un service inainte de drum, pentru a te asigura ca pleci in siguranta, fara sa ramai cu masina in drum din cauza unor piese stricate sau uzate. La aceasta varianta se adauga si anumite taxe si asigurari, plus ca atunci cand este vorba de o calatorie pe o distanta mare apare si uzura masinii, de la numarul mare de kilometri parcursi.

Calatoria cu o masina inchiriata
Exista numeroase motive pentru care unele persoane prefera sa calatoreasca cu o masina inchiriata in locul masinii personale. Masinile inchiriate sunt foarte utile in orasele mari, iar serviciile de rent a car Cluj oferite de noi sunt disponibile atat in Romania, cat si in afara tarii.

Unul dintre avantajele alegerii unei masini inchiriate este acela ca poti opta pentru orice model de masina doresti, in functie de numarul de persoane cu care vei merge si numarul de bagaje. Alte avantaje ale inchirierii unei masini pentru calatorii este faptul ca sunt evitate cheltuielile ocazionate de verificarile in service sau cele cauzate de necesitatea inlocuirii unor piese.
Totodata,  cheltuielile cu asigurarea sunt achitate de compania de rent a car.

Dezavantajele acestui serviciu sunt reprezentate de faptul ca exista uneori o limitare la un anumit teritoriu, spre exemplu unele companii de rent a car nu ofera posibilitatea de a parasi tara cu masina inchiriata. De asemenea, un aspect mai putin favorabil este plata garantiei inainte de a pleca in calatorie pentru autoturismul pe care il inchiriezi.

Toate aceste avantaje si dezavantaje ale masinilor personale si ale celor inchiriate atunci cand vine vorba de calatorii trebuie luate in considerare de fiecare data, pentru a evita situatiile neplacute.
Tu cu ce preferi sa mergi intr-o calatorie, cu masina personala sau cu o masina inchiriata ? 
« inapoi

Copyright © Caruno 2016 |  Webdesign by Softimpera
Ce aleg pentru calatorii - masina personala sau o masina inchiriata ?